Fitness’a Ne Zaman Başlamalı?

Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş nedir? Vücut geliştirmeye başlamak için en uygun yaş hangisidir? Bu sorular sıklıkla tartışılır. Bu konu derinlemesine incelenecektir. Ayrıca, ekstrem sporlar ile ilgili de yazımızı okuyabilirsiniz. Hadi başlayalım;

Vücut Geliştirme mi Fitness mı?

Bu yanlış bilgiyi yaymaktan vazgeçelim. Çoğumuz aslında fitness kadar vücut geliştirme de yaptığımızı düşünürüz. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness şeklidir. Bu vücut geliştirme. Fotoğraflarda o kaslı siyah devleri görüyorsunuz. Vücut geliştirme sağlıkla ilgili değildir ve daha fazla kas kazanmak için doping veya hormon türevleri kullanılabilir. Bizim sporumuzla alakası yok.

Peki Fitness Nedir?

Şimdi fitness hakkında konuşalım. Fitness, burada uyguladığımız spordur. Sağlık, güç ve zindeliği birleştiren bir spordur. İnsanlar vücutları için mümkün olan en iyi şekli elde etmeye çalışırlar. Sağlıklı ve faydalı bir spordur. Benim sorduğum şey “Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlanabilir?” Bu yanlış bir soru çünkü dediğim gibi vücut geliştirme asla 18 yaşından küçük çocuklara önerilmemeli. Sonuçta vücut geliştirme, maksimum ağırlık ve kütle elde etmekle ilgili bir spordur. Bu da gelişim çağındaki çocukların gelişimini etkiler. (Buna daha sonra değineceğim). Bu nedenle şunu sormalıyız: “Fitness kaç yaşında başlamalı?” Hepsi bu kadar.

Fitness’a Kaç Yaşında Başlanmalı

Her çocuk 7-8 yaşından sonra aktif olarak spor yapabilir ve spor yapabilir. Vücut ağırlığınıza göre sizin için en verimli olan sporları seçebilirsiniz. Şınav ve barfikslerin yanı sıra mekik veya hafif ağırlık antrenmanı içeren bir fitness programı faydalı olabilir. Çocuklar bir fitness programından yararlanacaktır. Bu yaştaki çocuklar için ağır işler kesinlikle önerilmez.

Erkeklik hormonu olan testosteron vücutta 13-14 yaşlarında yükselmeye başlar. Bu, ergenliğin hakim olduğu zamandır. Kas kütlesi oluşturmak daha kolaydır. Bu nedenle, zindeliği en üst düzeye çıkarmak için ergenlikte zindeliğe başlamak veya daha spesifik olarak daha iyidir. Bu, ağır ağırlıklarla ve maksimum zorluk seviyesinde çalışmanız gerektiği anlamına gelmez. Geleceğin altyapısı yeterlidir.

Çocukların Fitness Yapmasının Faydası Var mı?

Bu mümkün mü? Doğru yapıldığında (ağırlıkları fazla yüklemeden ve gözetim altında) faydalıdır. Ağırlık çalışması büyüme hormonunu %400 oranında artırabilir. Bu, normal oranı %100-200 olan koşu, bisiklet ve diğer sporlarla karşılaştırılır. Egzersiz yaptığınızda vücudun daha fazla büyüme hormonu salgılaması ne anlama gelir? Daha uzun, daha dinç vücutlar, daha güçlü kemiklerin ve daha uzun kemiklerin sonucudur. Spor yapmak büyüme hormonunun salgılanmasına neden olarak çocukların daha hızlı, daha güçlü ve daha uzun büyümelerine neden olur.

Burada endişelenmeniz gereken tek şey maksimum ağırlıktır. Plaklar kemiklerin sonunda bulunur. Yumuşak doku, büyüme durana kadar (18-21 yaşına kadar) yumuşak kalacaktır. Yumuşak, kemiğin uzamış olduğu anlamına gelir. Kemikler ağır sporlarla sıkıştırılırsa yumuşak plak dokusu da basınçtan nasibini alır ve daha fazla büyüyemez. Kemikler kısadır ve sonuç olarak boy kısadır.

Doğru yapıldığında spor, gelişiminiz için çok faydalı olabilir. Ancak, daha önce de belirttiğim gibi, yanlış yaparsanız, bazı olumsuz yan etkileri vardır. Kilonuz hakkında korkutmamalı veya endişelenmemelisiniz. Normal ağırlıklardan bahsetmiyoruz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version